De unieke kwaliteit van Royal Green

“Al vanaf onze oprichting in 2008 gebruiken we bij Royal Green alleen de allerbeste ingrediënten beschikbaar op aarde. Met liefde & zorg gemaakt en altijd getest op zuiverheid.


Gecontroleerde zuiverheid

We werken met de strengste eisen qua voedselveiligheid. Wanneer je een Royal Green product koopt dan weet je dat de ingrediënten gecontroleerd zijn op zuiverheid. Dat iets biologisch verbouwd wordt betekent namelijk niet dat het ingrediënt altijd vrij is van onzuiverheden! Hier moet echt op getest worden en helaas, wegens kostenbesparingen, doen maar weinig merken dit. Bij Royal Green vinden we het van vitaal belang om na te denken over zuiverheid en het spreekt voor zich dat wij hierin altijd streven naar de hoogste standaard. Zo testen wij (afhangend van het ingrediënt) op microbiologische gevaren (bacteriën, virussen en schimmels), chemische gevaren (bijvoorbeeld gifstoffen geproduceerd door schimmels, milieu contaminanten en bestrijdingsmiddelen) en fysische gevaren (productvreemde materialen).


ISO 22000 gecertificeerd
Aangezien we gericht testen doen, vinden wij eventuele onzuiverheden vroegtijdig en komen deze vervuilde ingrediënten niet in onze producten. Alleen zo kan de
zuiverste kwaliteit gegarandeerd worden. Het spreekt dus ook voor zich dat Royal Green ISO 22000 gecertificeerd is, het hoogst haalbare voedselveiligheid
certificaat in onze branche. Hier zijn we uiteraard erg trots op!”

Roy Jongens
Oprichter & formuleerder Royal Green

 100% gecertificeerd biologische voeding
Biologische landbouw en voeding zijn wettelijk gedefinieerde begrippen en het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term. Niet iedereen mag dit dus zomaar claimen en hier zijn we bij Royal Green uiteraard super blij mee. Al onze producten zijn namelijk 100% gecertificeerd biologisch. Duurzaam geteeld zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

 Vrij van (natuurlijke) aroma’s
Aroma’s worden vooral in dranken toegevoegd. Wanneer aroma’s worden gebruikt, proef je niet de echte ingrediënten van Moeder Natuur. Aroma’s worden in een laboratorium gecreëerd om smaak toe te voegen en we vinden dat deze niet thuis horen in welke drank dan ook. We gebruiken alleen 100% echte ingrediënten en gebruiken nooit (natuurlijke) aroma’s, parfums of smaakversterkers!

 Van nature glutenvrij
Er zijn in totaal 14 voedselallergenen die producenten moeten vermelden. Hierbij horen de glutenbevattende granen: tarwe, rogge, gerst en spelt. Alle Royal Green producten (behalve de 3 cereals) zijn van nature glutenvrij.

GMO-vrij
GMO wordt in Nederland vaak GGO genoemd (genetisch gemanipuleerd organisme). GMO gewassen zijn kunstmatig bewerkt zodat ze onder andere bestand zijn tegen herbiciden. In de biodynamische en biologische landbouw komen gemanipuleerde gewassen uiteraard niet voor. Alle producten van Royal Green zijn gegarandeerd GMO-vrij.

 100% vegan
Veganistische producten zijn gemaakt zonder dierlijke ingrediënten (vis, vlees, zuivel, eieren en honing). Alle Royal Green producten (behalve de honing) zijn 100% vegan. Uiteraard zijn onze producten dierproefvrij.

 FSC gecertificeerd
Wist je dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos wereldwijd verdwijnt? De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Door FSC papier & karton te gebruiken, draagt Royal Green en dus ook jij, direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

 100% plastic vrije plakband
Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar om de producten te beschermen zitten deze vaak in een kartonnen omdoos. Deze omdoos wordt eigenlijk altijd dichtgemaakt met plastic plakband. Leuk om te weten is dat onze plakband van (biologisch afbreekbaar) papier gemaakt wordt. Hierdoor wordt plastic zwerfafval voorkomen.